Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@23:57:01 GMT

ماه آسمان ایران تا ۴ سال دیگر نمی‌گیرد

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۴۹۱۷۸

ماه آسمان ایران تا ۴ سال دیگر نمی‌گیرد

«مسعود عتیقی» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: دو هفته بعد از خورشیدگرفتگی کامل ۱۱ تیر ۱۳۹۸ که البته در ایران قابل مشاهده نبود ماه‌گرفتگی جزئی در شبانگاه سه‌شنبه ۲۵ تیر رخ خواهد داد که تا بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر ادامه خواهد داشت. این گرفت متعلق به ساروس ۱۳۹ و بیست و یکمین گرفت از ۷۹ گرفت این ساروس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ساروس ۱۳۹، سی و هفت گرفت نیم‌سایه (غیر قابل مشاهده با چشم)، ۱۵ گرفت جزئی و ۲۷ گرفت کلی رخ می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه آخرین ماه‌گرفتگی جزئی قابل مشاهده در کشور دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ رخ داد و گرفت جزئی بعدی نیز شنبه ششم آبان ۱۴۰۲ شمسی است، گفت: در هر دو گرفت مورد اشاره مقدار کمی از ماه درون سایه زمین قرار گرفته و می‌گیرد. در حالی که گرفت شبانگاه ۲۵ تیر به مراتب بیشتر خواهد بود و تا ۶۷ درصد سطح ماه درون سایه زمین قرار می‌گیرد.

عتیقی گفت: مه‌گرفت پیش رو ساعت ۲۳:۱۳ دقیقه ۵۱ ثانیه سه شنبه ۲۵ تیر به صورت نیم‌سایه که برای چشم انسان امکان تشخیص آن وجود ندارد آغاز می‌شود و گرفت جزئی ۳۱ دقیقه و ۴۳ ثانیه بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر شروع می‌شود. ساعت ۲ و ۴۴ ثانیه اوج گرفت جزئی خواهد بود و در ساعت ۳:۲۹ دقیقه و ۳۹ ثانیه پایانِ گرفتِ جزئی است. خروج ماه از نیم‌سایه ۴:۴۷ دقیقه و ۳۸ ثانیه است و گرفتِ جزئی بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر حدود ۲ ساعت و ۵۸ دقیقه طول می‌کشد. بدیهی است در هر ماه‌گرفتگی ابتدا ماه وارد نیم سایه زمین شده (قابل مشاهده با چشم انسان نیست) و سپس مراحل جزئی و ادامه گرفتِ ماه قابل مشاهده است و در پایان هر ماه‌گرفتگی نیز مدتی ماه درون نیم‌سایه زمین قرار داشته و با خروج از نیم‌سایه زمین این واقعه پایان می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: آمریکای جنوبی و قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا فرصت مشاهده این ماه‌گرفتگی را خواهند داشت؛ مردم ایران در سراسر کشور می‌توانند با چشم غیر مسلح و بدون هیچ‌گونه خطری این گرفت زیبا را مشاهده کنند. ماه‌گرفتگی بعدی امسال از نوع نیم‌سایه است که با وجود رخداد آن در آسمان شبانگاهی ایران، همانگونه که اشاره شد چشم انسان برای مشاهده آن حساسیت کافی نخواهد داشت.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل و آب‌گرفتگی در خیابان‌های آنکارا + فیلم

در اثر بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در آنکارا پایتخت ترکیه، بسیاری از شهروندان به همراه خودروهایشان در سیل گرفتار شده‌اند و آب وارد فروشگاه‌ها و منازل مردم شده است.  

سازمان مدیریت بحران ترکیه با صدور اطلاعیه‌ای از «آماده‌باش کامل نیرو‌های امدادی و آتش‌نشانی» خبر داد.  

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • روند ۴۰ پروژه شاخص شهر را به‌صورت جزئی بررسی می‌کنم
  • باران و تگرگ آسمان قزوین را فرامی‌گیرد
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • سایه مالک نساجی بر سر ورزش ایران مستدام!
  • طوفان لحظه‌ای، رگبار و رعدوبرق آسمان اصفهان را فرامی‌گیرد / کاهش ۶ درجه‌ای دما
  • سیل و آب‌گرفتگی در خیابان‌های آنکارا + فیلم
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس
  • توصیه محسن رضایی به جبهه انقلاب: اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار بگذارید
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟